Pappas Pärlors pixelträdgård

Johan Karlgren skapar pixelverk som är inspirerade av dataspel- och populärkulturen. Hans pärlkonst, ofta i form av välkända figurer från film-, serie- och tv-spelsvärlden har lockat en stor följarskara på hans instagramprofil Pappas Pärlor. Johan Karlgren har turnerat med sina pärlade verk i gatumiljöer över hela Europa och har ställt ut på gallerier i Stockholm och Paris. Han har också inrett spelbutiker och spelföretags kontor.

Tidigare har Johan Karlgren skapat ett uppskattat stadsgalleri i Stockholmsverken där han vävde in gamla och nya pixelverk i stadsbilden. Nu återvänder han för att skapa en permanent utställning kring en ikon i många tv-spel, blomman. Med inspiration från folkkära titlar Super Mario, Pikmin, Plants vs Zombies och andra grönskande spel skapas en exposé över spelblommans utveckling.

- Det är underbart att vara tillbaka i kvarteren och få möjligheter att göra något mer bestående för Södermalm. Blomman är symbolen för några av mina mest älskade spelupplevelser. Det känns sjukt kul att kunna ge dem en egen utställning och prova ett par olika blomsterarrangemang. Jag hoppas att de kan bidra till lite glädje och nostalgi i denna lite tyngre årstid, säger Johan Karlgren.

Välkomna att upplev fler än 60 blomverk i kvarterets gamla industrifönster på Rosenlundsgatan 29F, vardagar mellan 8-18. På plats finns även det stadsgalleri som Johan Karlgren skapade i fjol. Läs mer här.