Pappas Pärlors samlade verk

Nu återvänder konstnären Johan Karlgren till Stockholmsverken på Södermalm som en del av konstfestivalen Wallstreet Stockholm. Pappas Pärlor gästade kvarteret senast 2020 med två succéutställningar. I år blir det en utställning med lekfulla reproduktioner av klassiska konstverk i miniformat.

Vid den första utställningen fick besökarna själva leta reda på verken, inspirerade från dataspel och annan populärkultur, som fanns placerade runt om i kvarteret. Den andra utställningen var en hyllning till TV-spelsvärldens pixelblomma, och kan fortfarande upplevas på en av innergårdarna (entré Rosenlundsgatan 29). Verken i den nya utställningen bjuder på en minimalistisk resa genom konsthistorien och kommer att placeras i gången mellan de två innergårdarna vid Phils Burger och Nook (entré Magnus Ladulåsgatan 8 eller Rosenlundsgatan 33), mitt i blickfånget för de förbipasserande.

Utställningen kan besökas på egen hand från och med augusti och är en del av konstfestivalen Wallstreet Stockholm. Konstfestivalen pågår augusti ut, med 100 offentliga konstverk utplacerade runt om i staden. Pappas Pärlors verk är förhoppningsvis kvar längre än så i Stockholmsverken. 

Läs gärna mer här